EMDR açılımı göz hareketleri ile duyarsızlaştırma ve yeniden işlemedir. Güncel probleminizden yola çıkarak sizleri rahatsız eden anılarınız ile çalışır. Duyarsızlaştırma esnasında göz hareketlerini kullanır. İşlemleme sırasında bilinciniz tamamen açıktır. Süreç içerisinde aktif rol alırsınız.
Online Psikolojik Danışmanlık nedir ?
Online Psikolojik Danışmanlık nedir ? Pandemi dönemiyle birlikte çoğu alanda olduğu gibi psikolojik danışmanlık alanında da online hizmetler önem kazandı. …
Dikkat Eksikliği ve Attentioner Programı
Attentioner Dikkatimi Topluyorum programı 7-18 yaş grubundaki çocuk ve ergenlerin dikkat eksikliğini azaltmaya yönelik geliştirilmiştir. Bu program bireysel ya da grup olarak da uygulanabilir.
Bilişsel Davranışçı Terapi Nedir?
Bilişsel davranışçı terapi etkinliği bilimsel olarak desteklenmiş ve Aaron Beck tarafından 1960lı yıllarda geliştirilmiş bir terapi yönelimidir. BDT her bir bireyi özel olarak kabul eder ve bireylerin geliştirdiği düşünce biçimleri ile çalışır. Terapist danışanın düşünce biçimini ve inanç sistemini analiz eder ve davranış biçimlerini ortaya koyar. Bu sistem ile çalışılır ve adaptif yeni düşünce biçimleri kazandırılmaya çalışılır.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu- ADHD- DEHB
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ismini günümüzde sıklıkla duymaktayız. Gerek internet ortamında gerekse halk arasında bu bozukluk ile ilgili pek çok bilgi bulunmaktadır. Fakat bu bilgilerin bazıları yanlış inanışlara ve bilgi eksikliğine dayanmaktadır.
Hamilelik Döneminde Kaygı Bozukluğu ve Baş etme yolları
Doğum sonrasında ya da hamilelik döneminde depresyon daha sık konuşulan bir konu olmasına rağmen hamilelik döneminde yaşanılan kaygılı ruh hali sıklıkla gözden kaçırılmaktadır. Toplumsal beklentiler gereği anne adayı hamileliği ve doğumu kutsal ve keyif alınması gereken bir süreç olarak değerlendiriyor olabilir.
DİKKAT TESTİ MOXO NEDİR?
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanılama süreci hassas bazı ölçümlerden sonra yapılmaktadır. Çünkü dehb sıklıkla başka bozukluklarla karıştırılmaktadır. Bunlardan bazıları özgül öğrenme güçlükleri, depresyon, kaygı bozuklukları olabilir. Diğer olasılıkları elemek ve doğru tanı koymak hekimlerin görevidir.
Travma Sonrası Stres Bozukluğu-TSSB Nedir ?
Psikolojik travma ani ve beklenmedik olan durumlara karşı verilen kaygı ve panik halinin kişide bıraktığı izler olarak tanımlanabilir. Trafik kazası, doğa olayları, tecavüz, taciz gibi zorlayıcı yaşantılar travmatik yaşantılardır. Bunlara EMDR çalışmalarında ‘T’ adı verilir. Doğrudan hayati tehlike vardır.