Bilişsel Davranışçı Terapi Nedir

Bilişsel davranışçı terapi etkinliği bilimsel olarak desteklenmiş ve Aaron Beck tarafından 1960lı yıllarda geliştirilmiş bir terapi yönelimidir. BDT her bir bireyi özel olarak kabul eder ve bireylerin geliştirdiği düşünce biçimleri ile çalışır. Terapist danışanın düşünce biçimini ve inanç sistemini analiz eder ve davranış biçimlerini ortaya koyar. Bu sistem ile çalışılır ve adaptif yeni düşünce biçimleri kazandırılmaya çalışılır.

DİKKAT TESTİ MOXO NEDİR?

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanılama süreci hassas bazı ölçümlerden sonra yapılmaktadır. Çünkü dehb sıklıkla başka bozukluklarla karıştırılmaktadır. Bunlardan bazıları özgül öğrenme güçlükleri, depresyon, kaygı bozuklukları olabilir. Diğer olasılıkları elemek ve doğru tanı koymak hekimlerin görevidir.

Travma Sonrası Stres Bozukluğu-TSSB Nedir ?

Psikolojik travma ani ve beklenmedik olan durumlara karşı verilen kaygı ve panik halinin kişide bıraktığı izler olarak tanımlanabilir. Trafik kazası, doğa olayları, tecavüz, taciz gibi zorlayıcı yaşantılar travmatik yaşantılardır. Bunlara EMDR çalışmalarında ‘T’ adı verilir.  Doğrudan hayati tehlike vardır.

EMDR nedir?

EMDR açılımı göz hareketleri ile duyarsızlaştırma ve yeniden işlemedir. Güncel probleminizden yola çıkarak sizleri rahatsız eden anılarınız ile çalışır. Duyarsızlaştırma esnasında göz hareketlerini kullanır. İşlemleme sırasında bilinciniz tamamen açıktır. Süreç içerisinde aktif rol alırsınız.

× WhatsApp ile iletişime geçin